De melktanden bewaren

Elk opgroeiend kindje heeft er ervaring mee. Het pijnlijke moment dat tanden wisselen en de melktandjes erdoor komen en dan de kindjes ze weer verliezen. Niet alleen is dit voor kinderen een bijzonder, pijnlijk moment, zelfs voor de mama’s en papa’s is dit een verrassing. Op deze manier groeit het kindje en wordt hij of zij sterker met het nieuwe gebit. Het is daarom geen verrassing dat men deze bijzondere gebeurtenis de tandjes onder het kussen mag leggen en dan ’s nachts komt de tanden fee het legt als verrassing een muntstuk onder het kussen en neemt de tand mee, althans dat is wat de ouders tegen het kind vertellen.

Melktanden bevatten een bron van stamcellen

Al sinds eeuwen komt de tanden fee ’s nachts langs om alle melktandjes mee te nemen, maar nog niet zo lang geleden heeft wetenschappelijk onderzoek gebleken dat melktanden namelijk een heleboel stamcellen bevat die in de latere fase van het leven een belangrijke rol kunnen spelen. De stamcellen kunnen zelfs het leven van je kinderen redden. De melktandjes bevatten een kleine pulp in het midden van de kern die de stamcellen bevat. Het zijn lichaamsdelen die zich kunnen delen tot in het oneindige. Het zijn precies deze stamcellen die zorgen voor de aanmaak van bijvoorbeeld hartspiercellen, rode bloedlichaampjes en andere huidcellen. Als kinderen hartproblemen krijgen op latere leeftijd kunnen de stamcellen gezond hartweefsel aanmaken. In feite kunnen ze heel wat ziektes behelpen.

Melktanden bewaren als aandenken

Om melktanden te bewaren bestaan er ongelofelijk veel methodes. Men kan bijvoorbeeld de melktanden bewaren in een zakje die men zorgvuldig sluit en deze in een kommetje in de diepvries bewaart. Deze methode werd vaak vroeger gebruikt, maar gelukkig zijn er andere, betere methodes ontwikkeld. De meeste mensen reserveren speciaal een klein doosje om alle melktandjes in te stoppen en deze een plaats te geven in een kastje. Deze is een goede methode, maar hier zit helaas een nadeel aan. Na verloop van tijd zullen de tandjes beginnen uit te drogen en de kans bestaat dat er na een paar jaar tot bijna niets meer van overblijft.

Melktanden bewaren in een uniek doosje

Om terug te komen dat er betere methodes zijn ontwikkeld om melktandjes te bewaren is ons tandendoosje. Wat dit doosje zo bijzonder maakt zullen wij je snel even toelichten. Als eerder gezegd, kun je melktanden bewaren door ze in een doosje te stoppen. Na verloop van jaren zullen de melktanden broos worden en zullen ze langzaamaan vergaan. Niet als je ze in een melktandendoosje legt, want met behulp van een speciale pasta waarin je de tanden legt, zullen ze niet uitdrogen. Deze pasta zal voor een betere conservering zorgen zodat de tanden intact blijven in de staat waarin je ze gelegd hebt.

Hoe werkt het?

Als je het doosje opendoet, zal direct de speciale rosé pasta opvallen . Hij zal er eerst voor zorgen dat de tandjes op hun plaats blijven liggen, want je drukt ze in de pasta. Op deze manier zullen de melktandjes geen schade oplopen dan als ze bijvoorbeeld los in een doosje blijven liggen. De melktandjes zullen dankzij de werking van de pasta niet uitdrogen, dus ze worden niet broos en zullen niet vergaan na een tijd. 

Geen alledaags doosje

Tijdens het ontwikkelen van het doosje is echt aan alles gedacht. Er is nagedacht over de vorm en we wilden geen alledaags doosje creëren die men vroeger gebruikte. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een eerste haarlok van je kindje op een speciale plaats te bewaren in het doosje. Tevens is het mogelijk om een foto te plaatsen van je kindje in het midden van het doosje. Op deze manier kunnen wij je een echt gepersonaliseerd tandendoosje geven waarvan je kind later een heel leuk aandenken heeft. Om het plaatje helemaal compleet te maken, is er standaard een logboekje bij waar je de data kan inschrijven wanneer je kindje zijn tanden heeft gewisseld. Als laatste zeker niet onbelangrijk kan het doosje tegen een stootje.

Kindjes kunnen vergelijken

Er is gekozen voor een doorzichtig ontwerp en dat hebben wij zo gedaan dat de tandjes zichtbaar blijven voor iedereen. Zo kan je kindje de tandjes laten vergelijk aan de andere kinderen zonder dat ze uit het doosje moeten gehaald worden. Zo ben je zeker dat de tandjes op hun plaats blijven en dat er geen risico bestaat dat er misschien een tandje kan kwijtraken.

Melktandenbewaardoosjes.nl